Znate onaj trenutak kad njegov pogled pređe preko vas, a zatim vas ponovo pogleda? Zar ne bi bilo super kad biste mogli da znate šta je njegov pogled zaustavilo na vama?

Postoji nekoliko stvari koje muškarci odmah primijete na ženama. Saznajte šta najviše privlači muški pogled i iskoristite to u svojim budućim osvajanjima!

Koliko vam je kosa gusta 

To je stvar evolucije. Još od pračovjeka, muškarce su privlačile žene s gustom, sjajnom kosom, što je jedan od najvidljivijih znakova zdravlja. Ako nemate gustu kosu, onda neka barem izgleda što zdravije i sjajnije. Održavajte krajeve, stavite preliv za sjaj i neka vam kosa uvijek bude uredna.

Vaše oči 

Koliko god vi mislili da je dekolte fokus njegove pažnje, to nije tačno (dobro, ne baš uvijek). Ljudi se uopšteno, i muškarci i žene, fokusiraju na oči više nego na neki drugi dio tijela (sljedeće su usne). Zato se pobrinite da istaknete taj dio lica lijepo nanesenom šminkom, ali ne pretjerujte jer ćete samo “zagušiti” svoju prirodnu ljepotu, a time ga i odbiti.

Osmijeh 

Ponekad vam se oči gotovo sklope kad se široko osmijehnete. Većina muškaraca je dobra u prepoznavanju ove vrste osmijeha, koji mu govori da ste opušteni, spontani i zabavni.

Ton vašeg glasa 

Istraživači sa Univerziteta Pensilvanija utvrdili su da muškarce više privlače žene koje imaju nešto viši glas. Oni vjeruju kako je viši ton glasa kod žena evoluirao da zvuči mladoliko i atraktivno potencijalnim partnerima. Stoga žene i podsvjesno kad žele da privuku pažnju muškaraca podižu ton svog glasa, u obliku smijeha, a to stvarno i djeluje.

Struk i bokovi 

Muškarci instinktivno traže potencijalne majke svoje djece. Ako vam je struk primjetno uži od bokova, to je znak plodnosti i veliki bonus za vas. Široka remena naglasiće figuru pješčanog sata.

Vaš sjaj 

Zdrav i sjajan ten muškarci povezuju sa dobrim mentalnim zdravljem. To je zbog toga što se stres i anksioznost obično često ispoljavaju upravo na koži (bubuljice, koža bez sjaja…). Zato se one kreme s kojima se lickate, kao i kvalitetan puder, rumenilo ili bronzer – itekako isplate.

Vještački ukrasi 

Vještački ukrasi koji se vide na prvi pogled – nokti, vještačke trepavice, muškarcima se ne dopadaju, to im govori da ste komplikovana i teška osoba. Iako možda niste, svi ti dodaci ne idu vama u korist.

Drušvo oko vas 

Ovo tehnički gledano nema veze s vama, ali važno je da znate da muškarci u situaciji kada odlučuju hoće li vam prići uvijek obraćaju pažnju na to s kim se vi tamo nalazite, odnosno koliko će vam pristupiti. Kada planirate lov na muškarce, nemojte biti u velikoj grupi glasnih djevojaka (jer se neće usuditi da vam priđe) ili u društvu samo jedne prijateljice (jer vjerovatno nećete željeti da je ostavite samu kako biste s njim pričali cijelu noć). Savršena brojka? Troje. Njih dvije mogu same da se zabavljaju dok se vi upoznajete!

Izvor: žena.hr