U Prijedoru je razriješeno ubistvo pedesetogodišnjeg Milana Maksimovića, čije je tijelo pronađeno proteklog vikenda na lokalnom putu Petrov Gaj – Donja Marićka, potvrđeno je na konferenciji za novinare Centra javne bezbijednosti Prijedor.

Pripadnici Centra javne bezbijednosti Prijedor sinoć su uhapsili dvadesetčetvorogodišnjeg Radana Vekića iz sela Јelićka kod Prijedora, zbog osnovane sumnje da je ubio Milana Maksimovića.

Dokazi potvrđuju da je Vekić u Maksimovića pucao iz vojničke puše, koja je pronađena na nepristupačnom terenu, udaljenom deset kilometara od mjesta ubistva.

Vekić je priznao ubistvo, a kao motiv se navodi novčana dugovanja prema ubijenom, koji se osim prodaje automobila, navodno bavio i zelenaštvom.

“Kada je izvršeno ubistvo osumnjičenog, taj dan on je trebao izmiriti negdje oko 3.500 KM prema oštećenom odnosno ubijenom. Kako nije imao novac, on je odlučio da počini ubistvo i to je osnovni motiv krivičnog djela, a da li se radi o zelenaškim kamatama, mi to još nismo utvrdili, ali je neosporno utrđeno da postoji novčano dugovanje”, rekao je načelnik za Opšti kriminalitet CЈB Prijedor Goran Karan.

U toku je kriminalistička obrada uhapšenog, koji će u toku današnjeg dana biti predat u dalju nadležnost Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

RTRS