Ono što je radnicima lokalnog preduzeća za održavanje puteva trebalo da bude uobičajeni radni dan, pretvorilo se u pravi horor. Radeći u selu Rakelići nadomak Prijedora svjedočili su slijetanju automobila u jarak.

Kad su pritekli da pomognu imali su šta i da vide. Trojica naoružanih, i maskiranih, muškaraca bila su u prevrenutom BMW-u. Nastaje panika, radnici bježe, čuju se, najvjerovatnije, pucnji. Nema povrijeđenih.

Radnici na koje je pucano dali su izjavu policiji na licu mjesta. Ali pred kameru nisu htjeli.

Prolazeći pored novinara samo su odmahivali rukom. Jedan je dobacio ”Ne bih, imam ženu i dijete”.

Ni u policiji ništa ne govore. Svo raspoloživo ljudstvo poslali su u Rakeliće. Tamo tragaju za bjeguncima koji su zapalili automobil kojim su sletjeli sa puta. Koliko je moglo da se vidi sa mjesta gdje je novinarima bio dozvoljen pristup, auto je u potpunosti izgorjelo.

Specijalci češljaju svaki pedalj ne bi li naišli na bilo kakav trag a iz policije stiže obećanje da će javnost biti obavještena ako bilo šta pronađu ili uhapse razbojnike. O njima se samo nagađa. Pojavile su se spekulacije da su izvršili krivično djelo na području Sanskog Mosta i da su seoskim putevima izbjegavali moguće patrole. Neki kažu, možda su tek krenuli u lopovluk ali, usred bijela dana, ta teorija je malo vjerovatna. Ima i onih koji ne nagađaju jer su ponešto i vidjeli.

“Trče radnici. Mislio sam da je neki nesrećan slučaj je pa da pomognem. Kad oni kažu da neki idu sa puškama, šta ja znam. Pogledao sam mahinalno,  tu je bio jedan sa puškom i fantomkom, glava mu je bila u crno zamotana. Ja sam se onda uplašio i počeo bježati”, rekao je jedan očevidac.

Vratio se kući tek kad su ga njegovi pozvali jer je došla policija. Tad su i radnici izmigoljili iz obližnje šume. S druge strane, bilo je još očevidaca.

“Čuo sam udar. Kad sam se primakao tu vidim da je udario auto u skip. Primakao sam se malo, vidim gori auto. Koliko ih je bilo nemam pojma. Pucalo se u autu ali ne znam šta je bilo u autu. To su najvjerovatnije bile gume jer ovdje nikoga nisam vidio jer oni su prije toga utekli. Oni su prošli pored mene”, rekao je drugi očevidac.

Na terenu su i dalje pripadnici policije. Cijelo područje je šumovito ali i prilično naseljeno. Na okolnim putevima su raspoređene i patrole koje provjeravaju vozače i građane.

ATV