Prijedorska Boračka organizacija ispoštovaće odluku Boračke organizacije Republike Srpske da se ne podrži nijedan miting koji organizuju političke partije, pa tako ni sutrašnji protest koji u Prijedoru organizuje Savez za promjene zbog najavljene prodaje Rudnika željezne rude “Ljubija”.

Predsjednik prijedorske Boračke organizacije Zoran Predojević rekao je da je rukovodstvo veoma iznenađeno letkom koji su jutros našli na ulazu u prostorije, a gdje piše da je i Boračka organizacija jedan od organizatora mitinga koji organizuje Savez za promjene.

“To demantujem i ističem da je Boračka organizacija Republike Srpske donijela odluku, poštujući Statut BORS-a, da neće podržati nijedan miting koji organizuju političke partije, a organizator sutrašnjeg mitinga je dio političkog miljea Srpske”, naglasio je Predojević.

On je dodao da će prijedorska Boračka organizacija ispoštovati odluku organa BORS-a i neće učestvovati ni u organiazciji, niti u sazivanju članova da učestvuju na ovom skupu.

“To ne znači da zabranjujemo, jer to ne možemo, ali i ne pozivamo da bilo ko učestvuje na ovom mitingu. Hvala svakom ko se brine o statusu boračkih kategorija u Republici Srpskoj, ali bih volio da to urade i onda kada nije izborna godina”, poručio je Predojević.

Komentarišući potpis na letku kojim se poziva na sutrašnji protest, Predojević je rekao da je nejasno ko je taj “prijedorski patriot”.

“Patrioti su bili od 1991. do 1995. godine i ne znam od koga to treba braniti Prijedor. Mi smo Prijedor odbranili 12. oktobra 1995. godine, kada je politički bio predat u ruke neprijatelju”, napomenuo je Predojević.

SRNA