J.S. (69) iz Prijedora sinoć je oko 20 sati prvo automobilom oborio, a potom se vratio i pregazio motociklistu S.T. (25) iz Prijedora. Slučaj koji je okvalifikovan kao nanošenje teških tjelesnih povreda dogodio se sinoć oko 20 sati u naselju Gomjenica kod Prijedora.

Svemu je kako navode u policiji prethodio fizički obračun između J.S. i S. T. Nakon obračuna S.T. je sjeo na svoju jamahu i odvezao se. Ubrzo ga je golfom dvojkom sustigao J.S. udario ga, a potom se vratio i automobilom prešao preko 25 godišnjaka koji je ležao na kolovozu.

Motociklista je nedugo nakon incidenta zbrinut u Univerzitteskoj bolnici u Banjaluci, a J.S. je uhapšen i u toku je krim obrada nad njim. O slučaju je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva iz Banjaluke.

Nezvanično riječ je o Janku Stijepiću kojem je nakon hapšenja alkotestiranjem izmjereno 1,58 promila alkohola u krvi  i motociklisti Sandiju Triviću. Motiv fizičkog obračuna, a potom i nanošenja teških tjelesnih povreda navodno su njihovi raniji međusobni sukobi.

Avaz