Avioni i helikopteri lete iznad Ankare zbog pucnjave u prijestonici Turske, javlja Rojters. Dio vojske pokušava da izvede državni udar, izjavio je turski premijer Binali Jildirim.

Stanovnici Ankare su aplauzima pozdravili vojsku, prenio Sputnjik. Ovdje pogledatje video.

Mediji prenose da se predsjednik Erdogan sprema da napusti zemlju i da je na putu ka međunarodnom aerodromu u Istanbulu.

Grčka vojska je dovedena u satus borbene gotovosti zbog događaja u Turskoj, saopštio izvor iz grčkog Ministarstva odbrane.

Agencija Anadolija je saopštila da je načelnik generalštaba Hulusi Akar otet, a gradonačelnik Ankare je pozvao građane na ulice zbog pokušaja državnog udara.

Turski generalštab je saopštio da je državno rukovodstvo uhapšeno.

Avioni i helikopteri nadlieću Ankaru zbog pucnjave u prestonici Turske, javlja Rojters.

“Raša tudej” prenosi izjave svjedoka, koji su na društvenoj mreži Tviter” istakli da su da su vlasti blokirale i dva mosta u Istanbulu, kao i da su videli avione kako nadlijeću tu oblast.

Dio vojske pokušava da izvede državni udar, izjavio je turski premijer Binali Jildirim. Jildirim je istakao da bezbjednosne snage rade sve kako bi riješile problem.

Sputnjik piše kako su u toku neobične vojne aktivnosti, kao da je javljeno svim policijskim i vojnim licima koji su u Ankari da se jave na raport. Takođe, prema nezvaničnim informacijama, vojni helikopter otvorio je vatru u blizinu zgrade obavještajne službe.

Svjetski mediji navode da je u toku velika vojna operacija u provinciji Hataj, na jugu Turske.

istanbul_1

A na sljedećoj fotografiji su dešavanja iz Ankare.

turska-vojni puc