Taksista iz Istočnog Sarajeva Milorad Simeunović oporovlja se u sarajevskoj bolnici Koševo od uboda nožem i udaraca palicom koje su mu nanijele Edma Kusovac i maloljetna A.M. iz Visokog.

Napad se desio u noći nedjelja na ponedjeljak, u federalnom Sarajevu, kada je Simenunović dovezao djevojke do odredišta.

U izjavi za RTRS taksista je potvrdio da je napadnut nožem i da ima više ubodnih rana čak i u blizini srca. U Tužilaštvu Kantona Sarajeva kažu da je napadnut tvrdim predmetom i da su u pitanju ogrebotine a ne ubodi. Snimci bezbjednosne kamere iz taksija koje eksluzivno objavljujemo pokazuju trenutak kada jedna od djevojaka zamahuje nožem ka vozaču taksija.

Noćna vožnja mogla je da bude kobna za taksistu Milorada Simeunovića. Iz Istočnog Sarajeva povezao je dvije djevojke, kada ih je dovezao do Čengić vile u federalnom Sarajevu prvo ga je palicom u glavu udarila djevojka koja je sjedila na zadnjem sjedištu potom ga je druga s mjesta suvozača napala nožem.

– Ona me je udarala i dalje, kako sam se ja okrenuo da se zaštitim ova me je druga ubola nožem ispod pazuha, tu prema srcu, dva puta. Od nje sam se pokušao da zaštitim i udarila me i u ruku – kaže Simeunović.

Zatečen napadom Simeunović uspijeva da obavijesti dispečera o napadu što je bio signal djevojkama da pobjegnu a njega ostave u lokvi krvi. Po saznanju da je napadnut taksista na mjesta događaja stigao je vlasnik Udruženja koji je vidio krvave tragove u taksiju i oko taksija.

– Kažu mi inspektori puno je iskrvario, bore mu se za život i pitanje je hoće li preživjeti – kaže Željko Kravljača,
predsjednik Udruženja.

Milorad Simeunović je preživio, ali s teškim povredama pluća, glave, ruku i nogu. S obzirom da je jedna od djevojaka zaboravila tašnu policija ih je brzo uhapsila.

Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo kaže da nije bilo zakonskog osnova za pritvor.

U kantonalnom tužilaštvu negiraju da su se djevojke razmahale nožem već da su Simeunoviću povrede nanesene tupim predmetom i da su u pitanju ogrebotine.

– Pa ako su ovo ogrebotine pitam se šta su onda ubodne rane – kaže Simeunović.

Simeunović se oporavlja u bolnici Koševo, a taksisti iz Istočnog Sarajeva poručuju, bez obzira na ovaj napad, i dalje će voziti u Sarajevo.

RTRS