Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.Na autoputu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, petlja “Mahovljani” zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Sutra će zbog izvođenja minerskih radova saobraćaj biti privremeno obustavljen na dionici magistralnog puta Doboj-Tuzla /Poljice-Gavrići/, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, od maksimalno pet minuta, od 12.00 do 17.00 časova.

Počeli su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac.

U zoni izvođenja radova /izgradnja dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor/ na magistralnom putu Klašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na sat. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila.

Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac kroz selo Brestvo. Planirano je da radovi traju do 31. decembra.

Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže na magistralnom putu Novi Grad dva-Novi Grad tri saobraćaj je regulisan privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku su radovi na sanaciji klizišta “Cerova kosa dva” i “Cerova kosa tri” na magistralnom putu Kozarska Dubica-Prijedor, pa će se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10-15 minuta.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, a radi izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Mitrovići, radi radova na kanalizacionoj mreži izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na magistralnom putu Vukosavlje-Karuše-Јohovac-Rudanka u mjestu Јohovac, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova izvode se na dionici regionalnog puta Zeleni Јadar-Skelani u mjestu Kragljivode, na deminerskom radilištu “naselje Kragljivoda Trpić”. Saobraćaj će biti obustavljan u intervalima od 30 minuta i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Radi izvođenja deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, saobraćaj će se obustavljati na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-Brusnica od 8.00 do 15.00 časova.

Na dionici magistralnog putevima Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica i Kobaš jedan-Derventa, u mjestu Begluci, kao i na lokalnom putu Skipovac-Donji-Skipovac Gornji, opština Doboj, zbog deminerskih radova, saobraćaj će biti obustavljan od 8:00 do 16:00 časova, i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-Čelić, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici regionalnog puta Bukovica-Obodnik izvode se radovi na polaganju optičkog kabla.

Zbog sanacije staničnih zgrada na dionici Razboj-Rudanka /u mjestu Gornja Ostružnja/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji puta zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno je preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na regionalnom putu dionica Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na mjestu klizišta Karanovac-Mitrovići saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača na snazi je zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tona i autobuse klase “M3”, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zabrana se ne odnosi na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimana regionalnim putem Bratunac tri-Drinjača.

Na putevima u FBiH jutros nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja. Vozi se po pretežno mokrom kolovozu, osim u južnim krajevima gdje je kolovoz suv.

Zbog deminiranja terena u mjestu Dusine na magistralnom putu Orašje-Lončari, od 7.00 do 15.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Aktuelni su radovi na magistralnim putevima Јablanica-Mostar, Buna-Tasovčići, Priboj-Simin Han i Simin Han-Kalesija, kao i magistralne puteve na području Prozora, Kladnja, Donjeg Vakufa i Livna.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

SRNA