Sukob između ministra bezbjednosti BiH, Dragana Mektića i prvog čovjeka Tužilaštva, Gorana Salihovića i zvanično je potvrđen.

Nakon što je Mektić optužio Salihovića za curenje informacija u slučajevima Bobar i Pavlović banka i kupovini vile Milorada Dodika u Beogradu, Tužilaštvo uzvraća udarac. Pored tužbe za klevetu koju su juče najavili, otvaraju predmet povodom, kako kažu, ministrovog ometanja istrage u pomenutim slučajevima.

Prst upiru i u izvještavanje pojedinih medija.

“Najoštrije osuđujemo pokušaje ometanja istrage u pojedinim predmetima i političke zloupotrebe funkcija pojedinaca, a u svrhu predizborne kampanje. Povodom izjava koje su se pojavile u pojedinim medijima od strane ministra bezbjednosti BiH, kojima se pokušava urušiti istraga, kao i navoda portala “Žurnal”, u Tužilaštvu BiH otvoren je predmet povodom ometanja istrage”, saopštio je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Mektić nije želio da daje izjave. U telefonskom razgovoru za ATV poručuje da za klevetu mogu da ga tuže, a da za pokretanje istrage još nije čuo.

Prava istina će, kaže, tek isplivati na vidjelo. Iz Tužilaštva poručuju da će istraživati i izvještavanje portala na kome su objavljeni navodni transkripti razgovora predsjednika Republike, Milorada Dodika i urednika jednog javnog servisa.

U njima se navodi da Tužilaštvo neće pominjati predsjednika u svojim istragama. Iz Tužilaštva BiH odgovaraju da niko ne može da vrši pritisak na njihove odluke i da će, kao i do sada, raditi po zakonu.

ATV