Izvadite sliku iz albuma

Ako želite da odlepite etiketu, skinete tragove voštanih boja sa zida ili poravnate tortu – poslužite se ovim trikom.

Ako želite da izvadite fotografiju iz albuma sa donjom lepljivom stranom, poslužite se fenom. Vruć vazduh će vam pomoći pri odlepljivanju, ali radite to obazrivo.

Rešite se prašine sa teško dostupnih mesta

Upalite hladan vazduh i usmerite prema delu odakle želite da očistite prašinu. Ovaj trik odlično služi kod veštačkog cveća, polica za knjige, lampi, kompjutera i nepravilnih oblika drveta.

Izravnajte plastične zavese za tuš ili podmetače za sto

Ako vam se plastična tuš-zavesa zalepi, a vi želite da je vratite u prvobitno stanje, usmerite vruć vazduh iz fena prema zalepljenom mestu. Samo pazite da ne približite fen preblizu, pogotovo ako je vazduh jako vruć da se ta tanka plastika ne bi otopila.

Ukrašavanje torte

Ako želite da izravnate glazuru na torti, upalite hladan vazduh na fenu i “oterajte” glazuru u željenom smeru. Ako želite da vam torta bude sjajnija, upalite na kratko vruć vazduh.

Uklanja tragove voštanih boja

Pripremite sunđer namočen s malo deterdženta, ali prethodno usmerite vruć vazduh iz fena prema problematičnom mestu. Približite se koliko možete, boja će se otopiti, pa je samo pokupite sunđerom i očistite.

Uklanja etikete

Papirne nalepnice na plastici ili staklu najlakše ćete skinuti ako usmerite fen sa vrućim vazduhom prema njoj.

Rastegnite usku i neudobnu obuću

Kožnu obuću koja vam je tesna ili neudobna dovoljno je da zagrejete dobro fenom. Nakon što od toplote omekša, možete da je obujete na debele čarape i da šetate po kući dok se obuća ne prilagodi “novom kalupu”.

24sata