U selu Ošve kod Maglaja došlo je do verbalnog konflikta među mještanima zbog korištenja mjesnog lokalnog vodovoda, nakon čega je policija jedno lice lišila slobode, dok se za drugim traga, potvrdila je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

– Prilikom izgradnje vodovoda vjerovatno su definisane određene obaveze mještana, ali su ih neki ispoštovali, a neki nisu. Јedan mještanin nije ispoštovao obavezu plaćanja, nakon čega su ga htjeli skinuti sa vodovoda, ali se on usprotivio i u znak protesta onečistio jedan bazen – navela je Ahmićeva.

Ona je dodala da se za tim licem traga, dok je drugo lice koje je učestvovalo u ovim aktivnostima uhapšeno i prijavljeno Tužilaštvu.

– Prema prijavi mještana, navodno su tokom konflikta u vazduh ispaljena dva hica, ali se to još utvrđuje – rekla je Ahmićeva.

Prema navodima portala “Kliks”, uhapšen je Јasmin Batanović, a u spor je navodno umiješan i Adem Karamuj, osumnjičen da je učestvovao na sirijskim ratištima pod okriljem organizacije Islamska država.

SRNA