Prnjavor nakon nekoliko decenija problema sa vodom, konačno dobija vodovod, ali se postavlja pitanje, ko dovodi vodu u grad?

Nakon što je lokalna vlast svečano najavila puštanje u rad za nekoliko dana, pobunili su se odbornici SNSD, rekavši da je vodovod projekat SNSD koji SDS podmeće kao svoj.

Ko dovodi vodu u Prnjavor? Postavlja se pitanje, nakon što su odobornici SNSD optužili lokalnu vlast da su im u predizborne svrhe ukrali projekat.

Projekat Povelič započeo je, kažu, SNSD 2002. godine, a finansirala u najvećoj mjeri Vlada Srpske sa 5,7 miliona KM. Lokalna vlast koja se sada kiti tuđim perjem, kažu nije uložila ni feniga.

– Kako ih nije sramota govoriti narodu da oni dovode vodu? – kaže Darko Tomaš, v.d. predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a.

Kako kažu u SNSD-u, SDS-ov projekat je fabrika vode na jezeru za koju su zadužili opštinu do 2039. godine za četiri miliona KM, i koji je propao. Dok je taj isti SDS, za projekat Povelič, kažu, tvrdio da ne može uspjeti.

– Za poslednje četiri godine ništa nisu ni uložili. A podsjećamo, nagovorili su narod da protestvuju – kaže Tomaš.

Kandidat SNSD-a za načelnika Darko Tomaš, zvanično je kaže uputio zahtjev opštinskoj administraciji da dostave podatke koliko sredstava je uloženo u objekte vodovoda i iz kojih izvora je finanirana gradnja.

RTRS