Prijepodne sunčano ili sa sunčanim intervalima i toplo, poslepodne naoblačenje sa jugozapada i zapada uz pljuskove i grmljavinske procese. Na jugu suvo i pretežno oblačno.

Jutro  manje svježe s  malom do umjerenom, na sjeverozapadu, dijelom u planinama i na jugu povećanom oblačnošću. Prijepodne na sjeverozapadu sa prolaznim pljuskovima. Tokom dana promjenjljivo oblačno sa sunčanim intervalima, na sjeveru i istoku s više sunca.

Poslepodne jači razvoj vertikalnih oblaka nestabilnosti donose naoblačenje planinskom pojasu i visokoj Hercegovini, zatim zapadnim i sjeverozapadnim predjelima, uz grmljavinske procese i pljuskove. Grmljavinski oblaci će se prema večeri i noći prenositi na sjeverne predjele. Izraženiji će biti uz rijeku Savu, posebno u njenom krajnjem centralnom i istočnom dijelu, kada će tu postojati uslovi za lokalne nepogode.

Vjetar slab i promjenjljiv, tokom dana do umjeren jugozapadni, posebno u Dinaridima, na sjeveru promjenjljiviji, pri grmljavinskim procesima pojačan i mahovit zapadni.Najviša dnevna temperatura vazduha od 26°C do 31°C, ponegdje na sjeveroistoku i jugu do  33°C, a u višim predelima od 23°C.

prijedor24h/RHMZ RS

acy

acy1