Portparol banjalučkog Centra javne bezbjednosti Marija Markanović spasila je kod banjalučkog gradskog mosta Vencija ranjenog mladića Dragana Stupara da ne iskrvari. Marija je za Press otkrila više detalja o samom događaju.

“Sinoć negdje oko 23.10 časova, vraćala sam se iz pravca centra grada prema mjestu stanovanja. Na otprilike 200-300 metara ispred Venecija mosta, u jednom trenutku ispred mene je izašao momak koji se držao za stomak.

U toj milisekundi sam procjenjivala da li se radi o nekome ko simulira, pa eventualno želi da izvrši neko krivično djelo ili mu je zaista potrebna pomoć. U prvi mah nisam vidjela tragove koji bi ukazali da je povrijeđen, ni tragove krivi, ništa…

Zaustavila sam se, upalila sva četiri žmigavca. On je tada prišao vratima, vidjela tragove krvi u predjelu stomaka, na njegovoj majici. Odmah sam nazvala operativno dežurstvo i obavijestila ih gdje se nalazim i da se tu nalazi povrijeđeno lice, te da odmah pozovu ekipu Hitne pomoći na ovu lokaciju”, rekla je Marija Markanović za naš portal i dodala:

“Izašla sam iz vozila, momak je stajao savijen pored mog privatnog vozila. Bilo je veoma teško uspostaviti bilo kakvu komunikaciju s njim. Sa ljudske strane, kroz mozak mi je prvo prošlo da ga održavam u svjesnom stanju, rekla sam mu da pritisne ranu da ne bi iskrvario. U međuvremenu mi je prišao još jedan momak i donio vodu. Iako nikada do sada nisam ukazivala prvu pomoć, improvizovali smo, polivali smo ga vodom po vratnim žilama. Nismo htjeli da ga stavljamo i vozimo u privatnom automobilu jer nismo znali kakav je stepen povreda i da ne bi iskrvario zbog tog pomjeranja”.

Nakon toga Markanovićeva je pokušala da povrijeđenog momka smiri i uspostavi komunikaciju s njim. Kako kaže najvažnije je bilo da ostane svijestan dok ekipa Hitne pomoći ne dođe i ukaže mu pomoć.

“Momak je u jednom trenutku samo rekao da se zove Dragan Stupar, i nakon toga je veoma brzo stigla Hitna pomoć. U međuvremenu sam ja koordinisala sa policijom u smislu davanja informacija i eventualnog hvatanja izvršioca krivičnog djela. Međutim, od njega su nisu mogle dobiti nikakve informacije, osim svog imena koje je rekao. Nakon što je Hitna pomoć ukazala prvu pomoć, prišla sam i pitala doktora šta će biti sa momkom, odnosno da li će preživjeti. Oni su rekli da ga voze na hirurgiju, gdje će ga operisati”, rekla je Markanovićeva.

Podjećamo, nepoznato muško lice je presrelo i ubolo u predjelu stomaka Dragana Stupara iz Bosanskog Petrovca.

Portpalor Okružnog tužilaštva Maja Vidović-Đaković je navela da se tužilac naknadno izjasnio da se radi o pokušaju razbojništva.

Pressrs.ba