Milionske donacije koje su se tokom godina slivale u fondaciju holivudskog glumca Leonarda Dikaprija, navodno potiču od ukradenog novca, stoji u izvještaju američkog Ministarstva pravde, a prenosi “Dejli mejl”.

Naime, kako piše navedeni list, Ho Lou, malezijski biznismen, plejboj i dobrotvor, trošio je milione ukradene iz malezijskog fonda “1MDB” na luksuznim aukcijama koje je organizovao Dikaprio, u cilju prikupljanja više sredstava za očuvanje sredine.

Međutim, kako se navodi u izvještaju, nema indicija da je Dikaprio bio upoznat o tome odakle novac potiče, ali je skandal oko pranja novca, koji već izvjesno vreme potresa Maleziju, istražitelje direktno odveo do fondacije slavnog glumca.

U izvještaju Ministarstva pravde se navodi da je Ho Lou, ukrao novac iz malezijskog fonda “1MDB” a potom ga trošio na aukcijama koje je organizovao slavni glumac.

Između ostalog, u izvještaju stoji podatak da je Ho Lou potrošio 1,1 milon dolara za umjetnine Eda Raša i Marka Rajdena, a koje su ponuđene na jednoj od aukcija.

hellomagazin.rs