Lažni inspektor Marjanović uspio je od jedne sedamdesetdevetogodišnje Prijedorčanke da iznudi veću svotu novca, saznaju “Nezavisne”.

Naime, Policijskoj stanici Prijedor 2 starica se obratila 1. septembra, te prijavila da je prije mjesec dana od nepoznatog lica kupila pištolj za ličnu bezbjednost.

“Po njenoj prijavi, 18. avgusta oko 11.30 časova, u njenu kuću došlo je njoj nepoznato lice, predstavilo se kao ‘inspektor Marjanović’ koji je došao po prijavi nepoznatog građanina, a na okolnosti pucanja iz oružja”, potvrdili su “Nezavisnim novinama” iz policije.

Starica je dalje navela da je tom muškarcu predala prethodno kupljeni  pištolj, a nakon par dana on joj je vratio pištolj ali uz naknadu od 700 KM, uz obrazloženje da je taj novac potreban kako protiv nje ne bi podnio krivični postupak.

“Dalje, oštećena je u prijavi navela da je 30. avgusta u njenu kuću opet došao ‘inspektor Marjanović’ navodeći da je došao u pretres njene kuće, te da tad iznudio 600 evra”, saopšteno je iz CJB Prijedor.

Radeći po prijavi, policajci su došli do informacije da iza prevare i iznude stoje M.K. i M.G. iz Prijedora.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, Područna kancelarija Prijedor, protiv osumnjičenih biti dostavljen izvještaj.

NN