Kada bi vas pitali da nabrojite tri stvari zbog kojih nastaju problemi u vašoj vezi, verovatno biste rekli da su novac, seks, posao, obaveze… Međutim, da li ste se pitali šta se zaista krije ispod toga?

Terapeutkinja Lijen Avila je na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu s parovima otkrila tri suštinska problem, koja dovode do svađe.

1. Ne pokazujete zahvalnost

Mi želimo da se dopadamo našim partnerima i kada ih osvojimo. Jako je važno da znamo da im se sviđamo. Zato je bitno da svojim partnerima govorite šta je to što cenite i volite kod njih. Tako će se oni osećati sigurno, pa će lakše govoriti i o teškim stvarima.

2. Postoji samo vaš način

Kada nešto zamislite, vi odmah zamislite i kako to treba da se uradi. Ukoliko partner učini drugačije, vi odmah pravite frku, Shvatite da postoji više načina da se nešto uradi i nije samo vaš način ispravan.

3. Niste spremni na kompromis

Kada volite da dominirate u vezi uglavnom se dešava da teško pravite kompromise, jer ukoliko vaša ideja ne “pobedi” vi se osećate kao gubitnik. Potrebno je da prestanete da svaku situaciju doživljavate kao bojno polje, jer to je vaš partner, a ne protivnik.

24sata