Na zvaničnu imejl adresu kabineta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske večeras je stigla prijeteća poruka. Prijeteća poruka glasi: “vaša će krv teći ulicama, jer ste sami tako izabrali. RS-a neće biti”, a naslovljena je “U ime Alaha, milostivog, samilosnog!”, potvrđeno je u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Srpskoj prijete: ratom, nestankom, sankcijama. Ništa blaže poruke nisu upućene ni bošnjačkom lideru Bakiru Izetbegovića, zbog toga što nije uspio da zaustavi referednum.

prijedtnje-narodnoj-skupstini

Poruka istog prijetećeg sadržaja danas je stigla i na adresu Nezavisnih novina, a federalni portali prepuni su komentara sa prijetećim porukama zbog održavanja referenduma.

“Referendum je početak kraja Republike Srpske!” Obilovali su mržnjom komentari ispod tekstova naslovljenih sa “ilegalni referendum” ili “glasanje od koga strepi region”. Pozivanje na rat i naoružavanje, u gotovo, svakom drugom komentaru.

“Pod hitno, rasformirati Odbrambene snage i vratiti Armiju BiH. Naoružavati se ubrzano, osnovati nacionalnu gardu, po svim opštinama i gradovima. Uključiti i žene! Organizovati ratnu industriju i mnogo toga!”, jedan je od komentara na portalu Kliks.

Nezavisnim novinama poslan je mejl sa porukom: “Vaša krv će teći ulicama, jer ste tako sami izabrali. Republike Srpske više neće biti!” “Za Srpsku slijede teške godine gladi i sankcija”, nadaju se drugi komentatori. Većina ipak kritikuje Bakira Izetbegovića što nije u stanju da zaustavi referendum.

“Nije problem u četnicima. Problem su Bošnjaci što taj smrad ne očiste. Treba pokrenuti proceduru za smjenu Bakira Izetbegovića.”, komentar je na portalu Kliks.

Na istom portalu komentar: “Ako Dodik poslije ovoga prođe nekažnjeno, onda ste fakat nesposobni!”.

Osim Izetbegovića, na meti je i Valentin Incko. Iako je predsjednik SDA u izjavama smirivao strasti navodeći da niko nije ugrožen referendumom, vidljivo je da snovi u unitarzaciji i nestanku Republike Srpske, kod mnogih itekako žive i dalje.

RTRS