Naslovna HRONIKA Policajac pretio načelniku

Policajac pretio načelniku

Policijski službenik Borislav Radovanović (46) priveden posle incidenta u Prijedoru. Prvo je došao ispred zgrade policije, držeći natpis “Ovo je logor”

POLICIJSKI službenik Borislav Radovanović (46) iz Prijedora, priveden je zbog ugrožavanja sigurnosti.

Radovanović je u četvrtak protestovao ispred zgrade Centra javne bezbednosti Prijedor sa crnom maramom zavezanom preko očiju, flasterom na ustima, bodljikavom žicom oko ruku, “metom” na grudima i natpisom “Ovo je logor”, izražavajući nezadovoljstvo svojim statusom u Ministarstvu unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

– Nakon toga on je, bez prethodne najave, nasilno ušao u kancelariju načelnika Centra javne bezbednosti Prijedor, Dalibora Ivanića, kojeg je vređao, pretio mu da će ga ubiti i telesno povrediti. Sprečen je, lišen slobode i uz pomoć Službe hitne pomoći prevezen i zadržan na Odeljenju neuropshijatrije Opšte bolnice Prijedor, izjavila je portparolka CJB Prijedor, Marija Matić.

Policajci su došli do saznanja da je on putem interneta nastavio da upućuje pretnje pripadnicima MUP RS.

BUNTOVNI INSPEKTOR
Borislav Radanović je i ranije organizovao slične proteste ispred Centra javne bezbednosti Prijedor, kada je skretao pažnju na rad na pojedinim slučajevima, ali i na svoj status u ovoj ustanovi. Navodno su se protiv njega već vodili određeni disciplinski postupci zbog teže povrede radne dužnosti, ali rezultati tih postupaka, za sada nisu poznati. On je svojevremeno bio i na radnom mestu policijskog inspektora.

Na društvenoj mreži “Fejsbuk” Borislav Radovanović je, između ostalog, napisao “policija čuva prijedorsku Psihijatriju, kao da ovde leži Bin Laden”, navodeći da su mu dirali porodicu, što neće dopustiti.

O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.

– Protiv ovog lica podnet je predlog za udaljenje sa radnog mesta, dok se ne završe disciplinski i krivični postupak, kaže Matićeva.

U policijskom saopštenju se navodi da je Radovanović u prethodnom periodu dva puta lečen na Odeljenju neuropsihijatrije i da je svojim javnim istupanjima više puta povredio ugled i narušio čast Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, na način da je putem interneta “vređao i iznosio laži i neistine o funkcionerima zakonodavne i izvršne vlasti RS, najvišim rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i rukovodiocima Centra javne bezbednosti Prijedor”.

Novosti.rs