Mladenu Grujičiću, kandidatu srpskih stranaka za načelnika Srebrenice, upućene su nove prijetnje, ovaj put njemu i njegovoj porodici prijeti se klanjem.

U međuvremenu, CIK je objavio i nove podatke o rezultatima izbora u Srebrenici gdje su obrađena još tri biračka mjesta, prema kojima Grujičić sa 3.957 glasova ubjedljivo vodi ispred Ćamila Durakovića kojeg podržavaju bošnjačke partije, a koji je dobio 1.645 glasova birača.

Prijetnje mojoj porodici i meni ubistvom i smaknućem, neće me uplašiti, poručuje Grujičić. Adresa sa koje su mu upućene prijetnje, kaže, poznata je i njemu i policiji.

– Neko ne može da prihvati poraz ali to su ljudi sa strane, kaže Grujičić.

Prijetnje smrću osudio je predsjednik SO Srebrnice Miloš Milovanović. Za prvog čovjeka lokalnog parlamenta ovo je neuspio pokušaj zastrašivanja, i traži od policije da do kraja istraži slučaj.

– Prijetnje moraju da se zaustave i nikom u Srebrenici ne smije da se prijeti, pa ni novom načelniku Mladenu Grujičiću, naglasio je Milovanović.

Na sajtu CIK-a BiH, tokom dana, objavljeni su dopunjeni rezultati, prema kojima su obrađena još tri glasačka mjesta. Razlika između Grujičića i Durakovića sada je 2.300 glasova.

– Sve je urađeno kako treba i pobjeda Grujičića ne dolazi u pitanje, dodao je Milovanović.

I dok Duraković još ne priznaje rezultate ni poraz, nadajući se glasovima iz tzv „vreća“, iz Koalicije zajedno za Srebrenicu poručuju da ni 2000 glasova iz odsustva i putem pošte, na koje Duraković računa, neće biti dovoljni da se ugrozi Grujičićeva pobjeda.

U međuvremenu, portparolka CIK-a Maksida Pirić rekla je da će CIK Opštinskoj izbornoj komisiji Srebrenica odobriti otvaranje izbornih vreća za ponovno prebrojavanje glasačkih listića kako bi se, kontrolnim brojanjem, utvrdilo da li je bilo eventualnih nepravilnosti u do sada objavljenim rezultatima lokalnih izbora provedenih 2. oktobra.

RTRS