Duća Stojaković (30), iz Ribnika, nastradao dok je bio na dopustu iz zatvora. Auto koji je vozio Nemanja Stanković sleteo u kanal. Ne znaju se okolnosti pod kojima je mladić stradao

Duća Stojaković (30) iz Ribnika poginuo je juče ujutru u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Previji kod Ribnika kada je automobil “audi A4”, kojim je upravljao Nemanja Stanković (22) iz Ribnika, sleteo u kanal.

Maja Đaković Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, kaže za “Novosti” da se nesreća dogodila u ponedeljak oko 2.20 na lokalnom putu.

– Automobilom “audi A4” upravljao je Nemanja Stanković, a u nesreći je poginuo suvozač Duća Stojaković – potvrdila je Vidovićeva.

Uviđaj je obavio dežurni tužilac Tatjana Ninković i policijski službenici Policijske stanice Ribnik.

– Uzrok nesreće trenutno nije poznat i tužilac je naredio da se preduzmu sve istražne radnje i veštačenja radi rasvetljavanja svih okolnosti saobraćajne nesreće. Telo stradalog prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu RS, kako bi se uradila obdukcija – rekla je Đaković Vidovićeva.

Prema nezvaničnim informacijama, Stanković i Stojaković kobno veče sa društvom bili su na otvaranju sezone lova. Obojica su konzumirali alkohol, ali zasad nije poznato da li je to kumovalo nesreći.

U Ministarstvu pravde RS “Novostima” je potvrđeno da je nastradali Stojaković u vreme nesreće bio na dopustu iz zatvora, odnosno koristio je “vanzavodne pogodnosti”, a robijao je u zatvoru u Foči.

PRESUDA

Stradali Duća Stojaković je 2013. godine pravosnažno osuđen na sedam i po godina zatvora jer je zajedno sa Đ. G. nasmrt pretukao vlasnika kafe bara “Marakana” Radenka Cvijića (42) u Donjem Zablaću kod Ribnika.

Zločin se dogodio 27. novembra 2011. godine.

Novosti.rs