Na adrese medija danas je stiglo nepotpisano saopštenje za javnost Koordinacijskog odbora SDS Krajine, u kojem su kritikovali rad sadašnjeg rukovodtsva SDS-a.

Na molbu RTRS-a da objasne ko stoji iza ovog saopštenja i ko su nezadovoljni članovi SDS-a iz Krajine, na naš mejl stigao je odgovor u kojem navode da je “za prekosutra zakazan sastanak Koordinacionog odbora na kojem će se birati ljudi koji će u ime SDS Krajine izlaziti u javnost dok ne budu završeni svi poslove oko organizacije i registracije nove stranke.”

Saopštenje nezadovoljnih članova SDS-a Krajine prenosimo u cijelosti:

“Srpska demokratska stranka Krajine neće gubiti više ni sekunde vremena gledajući kako nam partiju, koja je najzaslužnija za stvaranje Republike Srpske, u potpunosti zatiru plaćenici, izdajnici, “dvostruki igrači”, kriminalci, šićardžije, šarlatani i neprijatelji demokratije i naše otadžbine za koju smo se mi, Krajišnici, iskreni članovi i simpatizeri pravog SDS, uvijek svim srcem borili!

S tim u vezi, Koordinacioni odbor SDS Krajine, koji broji 11 članova, donio je jednoglasnu odluku da se hitno preduzmu sve mjere i aktivnosti na izradi osnivačkih i drugih akata koji će napokon svim istinskim patriotama i demokratama u Krajini omogućiti legalno, legitimno i apsolutno organizovano političko djelovanje s ciljem vraćanja pravih vrijednosti Srpskoj demokratskoj stranci na teritoriji cijele naše otadžbine!

Koordinacioni odbor SDS Krajine, takođe jednoglasno, zaključio je da kompletno sadašnje rukovodstvo SDS, kao i bezmalo svi šefovi gradskih i opštinskih odbora stranke ne zaslužuju više ni minimum povjerenja članstva partije i naroda, jer su izdali i prodali sve što im je bilo povjereno na dužnost, a to su najbolje pokazali rezultati posljednjih lokalnih izbora na kojima je SNSD trijumfovao čak i tamo gdje to do prebrojavanja glasova nije mogao ni da sanja.

Poslije skandalozne sjednice Glavnog odbora SDS održane u subotu, 8. oktobra u Doboju, na kojoj je sve proteklo u tonu da će zbog katastrofalnog izbornog rezultata Kurta dobrovoljno sjahati kako bi uzjahao Murta, a Murta se nećka jer ga podjednako peče poraz na izborima kojem je i sam mnogo doprinio, SDS Krajine više nema dilemu da je SDS uopšte moguć bez politički organizovane Krajine s Banjalukom na čelu!

Upravo iz tog razloga, SDS Krajine poručuje i Kurti i Murti, i svim drugim mešetarima u SDS i oko njega, koji bi da se ne čuje glas naroda iz naše najveće regije: “Dalje prste od Krajine! Krajina ne želi više iste ljude na čelu stranke, pa ni Govedaricu koji je prodao svoju Hercegovinu. SDS Krajine ne prihvata više nijedan prijedlog aktuelnog rukovodstva SDS jer to je kadar koji se uhljebio na najplaćenijim pozicijama u državi i zaboravio na narod koji će još malo ostati bez hljeba. S takvim rukovodstvom stranka će nestati, ali SDS Krajine to neće dozvoliti.”

SDS Krajine je apsolutno uvjeren u opravdanost i neophodnost svog djelovanja budući da je u Banjaluci i svim krajiškim opštinama nezadovoljstvo politikom aktuelnog rukovodstva SDS tinjalo godinama, rasplamsavalo se proteklih mjeseci, a kulminiralo ovih oktobarskih dana. SDS Krajine će se aktivno zalagati da svi funkcioneri SDS koji su doprinijeli lošem izbornom rezultatu napuste svoje dobro plaćene političke pozicije na republičkom niovu i nivou BiH. Takvi su pokazali da im je lični interes najpreči, a u međuvremenu izdali su ideju SDS, zavadili članstvo partije, partiju konfrontirali sa svima, udaljili nas i posvađali čak i sa Srpskom pravoslavnom crkvom koja nam je bila pribježište kroz vijekove.

Koordinacioni odbor SDS Krajine ovim putem želi da naglasi da će u narednim danima javnost redovno obavještavati o svojim osnivačkim aktivnostima kao i o stavovima u vezi aktuelne politike SDS.”

RTRS