Nakon što je za saobraćaj otvoren nadvožnjak koji povezuje prijedorsko naselje Pećani sa magistralnim putem Novi Grad – Banjaluka, uveden je poseban režim saobraćaja na tri raskrsnice.

Izmjena prvenstva prolaza na raskrsnicama u naselju Pećani dodatno je rasteretila i ubrzala saobraćaj kroz centar grada prema Sanskom Mostu. Međutim, iako su vozači saglasni da je ovo dobar potez gradske uprave novonastala situacija im teško pada, jer nakon gotovo 30 godina moraju da mijenjaju saobraćajne navike.

Prijedorski vozači navikavaju se na izmjene prvenstva prolaza na tri raskrsnice u zoni bivše pijace u naselju Pećani. Saglasni su da je ova izmjena dobro rješenje, jer će ubrzati protok saobraćaja u nekim od najprometnijih ulica u Prijedoru.

Režim saobraćaja izmijenjen je na ukrštanjima ulica Vojvode Putnika i Vožda Karađorđa, Vojvode Putnika i Žarka Zgonjanina, te Žarka Zgonjanina i Muharema Suljanovića.

– Prvi rezultati su pozitivni, od vozača imamo komentare da je to trebalo i ranije uraditi i da je sad sve lakše i bolje – kaže Aleksandar Јeftić, šef Odsjeka za saobraćaj i parkinge grada Prijedora.

Iz gradskog Odsjeka za saobraćaj apeluju na vozače da prilikom kretanja ovim ulicama prate saobraćajne znakove, kako bi se izbjegle eventualne nesreće. U planu je postavljanje horizontalne signalizacije na ovim raskrsnicama.

– U narednom periodu planiramo da to još detaljnije razradimo horizontalnom signalizacijom, odnosno da napravimo trake za prestrojavanje lijevo-desno da bi se to još bolje regulisalo – kaže Јeftić.

Ovim izmjenama režima saobraćaja posebno su zadovoljni stanovnici prijedorskih naselja Pećani i Tukovi, kojima je omogućen brži i lakši pristup na magistralni put Novi Grad – Banjaluka.

RTRS