Nezavisni kandidat za načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković zatražio je večeras uključujući se u emisiju “Da možda ne” na RTS da se u Srebrenici održe novi izbori i da na njima glasaju samo oni građani koji u njoj žive.

“Nije problem što je kandidat za načelnika Srebrenice Srbin, nego što je Mladen Grujičić. Čovjek koji ide zajedno sa Vojislavom Šešeljem, a svi znamo ko je on, i što je iza njega stalo 50 odsto onih koji su asimilovani žive u Srbiji još od sedamdesetih i osamdesetih godina”, rekao je na početku uključenja Duraković.

Na konstataciju voditeljke da su za njega glasali Bošnjaci iz dijaspore, Duraković je odgovorio:

“Meni je žao što se naša kampanja svela na prebrojavanje krvnih zrnaca između Srba i Bošnjaka. Ovdje se prihvata ili samo Mladen kao Srbin, ili kao Ćamil Bošnjak. Tačno je da su Srbi 2012. godine bili većina jer je geografski položaj takav da je pogodan za srpsko biračko tijelo koje živi svuda okolo… A, Bošnjaci žive od Novog Zelanda do Skandinavije i mnogo je lakše Srbima koji žive po rubnim opštinama da dođu u Srebrenicu i glasaju, nego što je to Bošnjacima. Ja znam tačan broj žitelja u Srebrenici. Mi imamo oko 7.000 ljudi, a ako izuzmemo maloljetne imamo oko 5.000 glasača. Ja sam spreman da tih 5.000 ljudi glasa i ako oni izaberu Mladena Grujičića, ja ću mu čestitati i poželjeti sreću u radu”.

Na ponovljeno pitanje da li će čestitati Grujičiću, Duraković je rekao da izbori još nisu završeni, ali da će to učiniti ukoliko se pokaže da je pobjeda srpskog kandidata legalna.

Informer