Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila smatra šovinističkom izjavu potpredsjednika Srpske Ramiza Salkića da je “nemoralno da načelnik opštine Srebrenica bude Srbin”.

– Zgroženi smo takvim šovinizmom, tim prije, što je zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić sin poginulog borca, mlad i obrazovan čovijek koji nije opterećen nacionalizmom i koji poštuje sve žrtve rata – rekao je Mitrović, i dodao, da je takva izjava neprihvatljiva.

On je podsjetio da se Grujičić vratio u Srebrenicu, obnovio porušenu imovinu, zasnovao porodicu i opredijelio se da tamo živi, bez obzira na političke, bezbjednosne i druge prilike.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić izjavio je juče za BHRT da je nemoralno da načelnik u Srebrenici bude Srbin.

Mladen Grujičić zajednički je kandidat srpskih političkih partija za načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima. On je i predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice.

SRNA