Neka vam ovo bude znak da od večeras osvežite vaš seksualni život.

Svi znamo da je seks vrlo pozitivna stvar za naše telo, naš duh, našu vezu, ali puno je parova koji su već odavno izgubili rutinu učestalog seksa, u toj meri da ga više i nemaju.

Samci a i oni koji su u vezi, vremenom prestaju da razmišljaju o seksu i mire se sa opasnošću da ga uopšte neće imati. Koji god bili razlozi, znajte da bi to ipak trebalo promeniti, jer vaš život i te kako trpi bez njega, a telo vam vrlo verovatno već daje jasne signale koliko mu nedostaje seks. 

Naime, telo odrasle osobe nakon dužeg perioda bez seksa počinje sa slanjem loših signala ka mozgu i postajemo depresivniji. Sa smanjenim libidom, smanjuje se i volja životom.

Dake, nedostatak seksa nije samo stvar uspaljenosti – problem je mnogo dublji.

1. Podložniji ste bolestima

Mnogi naučnici su došli do otkrića, što sa psihološkog što sa medicinskog stanovišta da redovan seks ima značajan uticaj na podizanje imuniteta pa se tako u periodima pred zimu, sa naglim promenama vremena,  savetuje povećana količina seksa kako bi organizam bolje funkcionisao i postao imun na viruse i bakterije.

2. Podložniji ste većem stresu

Sam nedostatak seksa već je dovoljno stresan, jer vaš organizam ne prima dovoljnu količinu „feel good“ hormona, pa se sa svakodnevnim nedaćama nosite  teže i sa više pesimizma.

3. Sve se teže uzbuđujete

Svako ko je ikada prošao neku fazu apstinencije zna da se  vremenom sve teže odlučuje na seks. Što se tiče žena, nedostatak seksa utiče na njihov libido, ali u slučaju muškaraca moguća je pojava erektilne disfunkcije. Konačno, pričamo o delovima tela koji su pre svega mišići, a znamo šta se događa sa mišićima koji atrofiraju.

4. Uzbuđenje nalazite u snovima

Od svih reakcija koje u nedostatku seksa pokazuje ljudsko telo jedna je poželjna – uzbuđenje koje vam nedostaje u pravom životu seli se u svet snova kako bi organizam barem malo mogao uživati u sekusalnom uzbuđenju. To bi ujedno trebao biti i jasan znak da u pravom životu nadomestite ono što vam nedostaje, piše Slobodna Dalmacija.

5. Udaljavate se od partnera

Dokazano je da seks drži vezu zdravom. Deca, porodica, navika – to su potrebe koje mnoge parove drže zajedno. Seks je ako niste znali ona posebna veza koja će svaki odnos držati čvrsto i zadovoljno. Zdrav seks nije zato važan samo za zdrav život, već i za zdrave odnose, posebno ako u njemu odgajate decu.

6. Pada vam samopouzdanje

Ovo je jedna od karakteristika koju mnogi možda ne bi rekli o sebi. Sa nedostatkom seksa mnogi ljudi gube i samopouzdanje koje je prilčno važno ne samo u vezi u kojoj ste, već i  u vezi sa svim ostalim ljudima s kojima dolazite u kontakt.

7. Muškarcima prete bolesti prostate

Kada govorimo o bolestima i raku prostate, najčešće mislimo na starije osobe kojima sa godinama, ali i sa nedostatkom seksa, opada funkcija njihovih reproduktivnih organa.Usled tog nedostatka, strada prostata

8. Ni žene nisu pošteđene

Već smo pomenuli mišiće, a vagina je jedna od njih. Smanjenom upotrebom mišića slabi vaginalni zid te dolazi do njene disfukcije. Zato čak i ako nemate redovan seks ne znači da ne možete pomoći sebi, barem redovnim izvođenjem Kegelovih vežbi.

Dnevno