U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje u jutranjim časovima pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili susnježicom u nižim predjelima, u višim sa snijegom, a u ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Јutarnja temperatura vazduha biće od jedan do šest, na jugu od osam do 11, a dnevna od tri do devet, na jugu od 11 do 16 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U noći će doći do zahlađenja u nižim krajevima sa kišom, ponegdje je moguća i susnježica. Sniježne padavine se očekuju u planinama na zapadu, istoku i u centralnom pojasu, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Popodne će doći do smanjenja oblačnosti na sjeverozapadu, zapadu i jugu, promjenjivo do pretežno oblačno biće u ostalim predjelima, uz ponegdje slab snijeg na planinama na istoku.

Vjetar će biti slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba bura.

U BiH danas je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područija.

Temperatura vazudha u 13.00 časova: Bjelašnica nula, Mrakovica dva, Bihać četiri, Han Pijesak pet, Drvar, Prijedor, Sanski Most šest, Kalinovik, Srbac, Ribnik, Banja Luka, Goražde, Ivan-sedlo, Kupres, Sokolac sedam, Mrkonjić Grad osam, Nevesinje, Gacko, Gradačac, Sarajevo devet, Šipovo Јajce, Srebrenica deset, Foča, Rudo, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Livno i Tuzla 11, Zenica 12, Bileća i Višegradu 13, Stolac 14, Trebinje 15 i Mostar 16 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA