Dve osobe inicijala K.S. (19) i O.M. (39) iz Sarajeva sinoć su na Ilidži ubile muškarca inicijala P.N. (64) u njegovom stanu, a nakon toga mu ukrale automobil te se udaljile u nepoznatom pravcu.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) policija je sinoć u ulici Butmirska cesta, opština Ilidža, uočila automobil “golf 4” pored kojeg su stajali K.S. i O.M, koji su pobegli nakon što su videli policiju.

Policija ih je pronašla u ulici Izeta Čomora te je izvršenim proverama utvrđeno da je automobil vlasništvo P.N. iz Sarajeva. K.S. je policiji kazao da su bili u kući vlasnika vozila P.N. s kojim su imali sukob i došlo je do fizičkog obračuna između njih, nakon čega su mu ukrali ključeve i automobil.

Policijski službenici su u kući, ulica Plavi put, opština Ilidža u besvesnom stanju zatekli P.N. a radnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS su konstatovali smrt.

Ubistvo se dogodilo u 2.23, a uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP KS i ovlašteni sudski veštak medicinske struke.

Telo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gde će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo ubistvo, K.S. i O.M. su uhapšeni i predati u Odsek za zadržavanje uhapšenih MUP KS.

Blic