Dvije osobe uhapšene su jutros zbog pucnjave koja se dogodila u Hadži-Sulejmanovovj ulici, u sarajevskoj opštini Stari Grad, a u kojoj su smrtno stradala dva lica.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo saopšteno je da su nakon dojave policijski službenici izašli na mjesto događaja i da su zatekli lice A.V. (24) iz Vogošće, koje je izjavilo da je očevidac navedenog događaja, te da mu je poznato da su stradale osobe iz Sarajeva Ć.A. (27) i H.E. (26).

S ciljem rasvjetljavanja navedenog događaja A.V. je priveden u Policijsku stanicu Centar radi obavljanja razgovora.

Policijski službenici su u Ulici braće Skanazi bb kod policijskog službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zatekli B.S. (25) iz Sarajeva, kao i predmet izvršenja navedenog krivičnog djela, automatsku pušku. Lice je lišeno slobode i privedeno u Policijsku stanicu Stari Grad.

Nakon uviđaja, tijela stradalih su po nalogu dežurnog tužioca, prevezena u prosekturu Bare radi obavljanja potrebnih vještačenja.

Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo anonimnom dojavom obaviješten je jutros u 1.05 časova da je u Hadži-Sulejmanovoj ulici došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici pronašli su automobil “golf 2″ bez registarskih tablica u kojem su bila dva muškarca s vidnim povredama po tijelu.

Pozvana je Hitna medicinska pomoć čije je osoblje konstatovalo smrt usljed povreda nanesenih vatrenim oružjem.

SRNA

Foto: Klix