Udruženje “Čast otadžbine” iz Beograda uputilo je otvoreno pismo Savezu za promjene u kojem ih optužuje “da se stavljaju na stranu Bakira Izetbegovića” umjesto da traže povratak u okvire Dejtonskog sporazuma, da vrate Vojsku Republike Srpske i ukinu “skaradni Sud i Tužilaštvo BiH”.

U pismu koje je potpisao predsjednik Udruženja general Rodoljub Anđić navodi se da se mjesecima u kontinuitetu priča o elementarnim pretpostavkama nacionalnih interesa predočavajući osnovne prioritete i crtajući liniju ispod koje se ne može i ne smije ići.

“U danima kada Pravobranilaštvo BiH zatraži uknjiženje vojnih kasarni na teritoriji Republike Srpske u korist Armije BiH, umesto da celokupni srpski korpus jedinstveno zatraži prestanak delovanja na vlastitu štetu, Savez za promene je konstatovao da je predsednik Republike Srpske /Milorad Dodik/ prekršio Ustav, te da će razmotriti sve pravne radnje, bilo šta da to znači”, navodi se u pismu.

Iz Udruženja su zapitali Savez za promjene: “Da li se brinu za delove Srpske zemlje? Da li srpski predstavnik ili predstavnici postoje u Pravobranilaštvu BiH? Da li te predstavnike bira Savet ministara BiH?”.

“Da li znate da je sve od Armije BiH, pa preko Pravobranilaštva BiH, do Saveta ministara u sadašnjem kapacitetu od početka pa do kraja sve mimo Dejtonskog Ustava BiH i da li znate da ste Vi odgovorni za to”?, navodi se u pismu.

Udruženje “Čast otadžbine” iz Beograda poručilo je Bakiru Izetbegoviću “koji preti na sva zvona poručili su da Republiku Srpsku ostavi na miru”.

Izvor: SRNA