U Prijedoru je danas konstituisana Skupština grada.

Skupštinsku većinu čine odborici DNS-a, SNSD-a, Socijalističke partije i SDP-a BiH.

Na prvoj sjednici Skupštine grada svečane zakletve položili su svi odbornici, novizabrani zamjenik gradonačelnika i gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković.

Izabrani su i predsjednik i potpredsjednik Skupštine. Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, poručio je da će u narednom periodu na prvom mjestu biti zapošljavanje.

Za zamjenika gradonačelnika Prijedora izabran je Drago Tadić iz SNSD-a. Na njegovo mjesto poslanika u Narodnoj skupštini doći će Dalibor Pavić iz ove partije.

Tadić je poručio da značajnu poršku očekuje od Vlade: “Mislim da mogu svojim znanjem i iskustvom dati dioprinos stabilizaciji političke situacije u Prijedoru i naravno daljem razvoju – ekonomskom, kulturnom i društvenom.”

Sead Јakupović iz SDP-a BiH ponovo je izabran za predsjednika gradskog parlamenta, a Goran Dragojević iz SNSD-a za njegovog zamjenika.

– Ubijeđen sam da ćemo i ovog puta, u naredne četiri godine, raditi u interesu građana da ćemo biti prepoznatiljivi i na prostoru RS i BiH kao i do sada, ističe Јakupović.

Imenovan je vršilac dužnosti sekretara Skupštine, a za vršioce dužnosti načelnika odjeljenja gradske uprave izabrani su dosadašnji načelnici.

Tako će biti do izbora novih načelnika. Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, izjavio je da će biti nastavljeno s razvojnom stretegijom: “Na prvo mjesto i u fokus smo stavili problematiku rješavanja i stvaranja novih radnih mjesta, edukacije i obrazovanja ljudi, prekvalifikacija, dokvalifikacija i stvaranje uslova za zapošljavanje građana Prijedora.”

Poslije konstitutivne, uslijedila je i prva redovna sjednica Skupštine grada Prijedora, na kojoj je usvojen rebalans budžeta za 2016. godinu, od više od 40 miliona maraka.

RTRS