U tuzlanskom naselju Bare sinoć je pronađeno beživotno tijelo Seada Hajdarevića (54), koji je imao veći broj povreda po tijelu, što ukazuje da je riječ o ubistvu, a još niko nije osumnjičen.

Nezvanično, Hajdarevića je pronašla njegova djevojka nakon što joj se nije javljao na telefonske pozive. Došla je u njegovu kuću i našla ga mrtvog u hodniku kuće s više ubodnih rana.

Komšije su kazale da su Hajdarevića rijetko viđale, ali često se čula muzika iz njegove kuće.

Na dan ubistva komšije žrtvu nisu nikako vidjele, a kako kažu, slabo su ga i poznavale jer neki od njih između sebe su provjeravali njegovo prezime.

Po njihovim riječima, živio je sam i bavio se preprodajom mobitela, a nije poznato da je bio u sukobu s bilo kim. Živio je u stanu na Brčanskoj malti, a imao je i tu kuću u Barama, gdje je ubijen.

Policija je prijavu zaprimila oko 22  sata, nakon čega su službenici izašli na teren i našli tijelo.

“On je imao veći broj povreda po cijelom tijelu. Dakle, najvjerovatnije se radi o nasilno izazvanoj smrti, donosno ubistvu. U uviđajne radnje i istragu bit će uključena i Federalna uprava policije, odnosno Centar za forenzička ispitivanja i istraživanja. Bit će izdata i naredba za obdukciju tijela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti”, kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik  Kantonalnog tužilaštva.

Policija još nikoga ne sumnjiči za ovo ubistvo, a nije poznat ni motiv. Nakon uviđaja će biti poznato više detalja.

NN