Prijedorčanin Mladen Pauković je završio Visoku školu za menadžment i informatiku i stekao je zvanje diplomiranog informatičara. U gradu na Sani ga znaju kao momka koji je izuzetno druželjubiv, vrijedan i požrtvovan iako ga život nije mazio. Teška bolest s kojom se bori od rođenja za ovog dvadesetšestogodišnjeg momka je izazov više da se bori i da dobije svoju šansu.

Mladen živi sa majkom i ocem, te bratom, koji boluje od teškog oblika epilepsije i neophodna mu je danonoćna pažnja. Doselili su iz Zagreba u Prijedor, a njegovi roditelji su imali i prvorođenog sina Danijela, koji je stradao u požaru sa tri godine.

Bulozna epidermoliza od koje Mladen boluje zahtjeva mnogo pažnje i novca.

„Majka radi kao spremačica i zarađuje oko 400 KM. Nakon dobijanja fakultetske diplome dobio sam ponudu da radim u jednoj igraonici, takođe za 400 KM. Zahvalan sam i na ovoj prilici da zaradim koliko-toliko, jer krema koju moram redovno nanositi košta za mjesec dana 100 evra. Moram imati i poseban režim ishrane, pa se trudim da sve ispoštujem maksimalno koliko mogu“, rekao je za Anadolu Agency (AA) Mladen Pauković.

– Još nije pronađen lijek –

Mladen ističe da se za njegovu bolest još nije pronašao pravi lijek, a suzbija se određenim kremama i načinom ishrane. U njegovoj porodici niko nije bolovao od ove bolesti, ali Mladen u svojim nastojanjima da obezbjedi sebi i porodici bolji život ne posustaje.

Anadolija