U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se u većini krajeva očekuje sunčano i toplije vrijeme, osim na sjeveru gdje će biti oblačno i hladno.

Zadržaće se slično vrijeme kao i prethodnih dana uz velike razlike u temperaturi, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha na sjeveru i u maglovitim predjelima biće ispod nule, u sunčanim krajevima od tri do osam, na jugu do 16 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je niska oblačnost nad Krajinom, te na sjeveru i sjeveroistoku, a magla po kotlinama u centralnim i istočnim krajevima. Sunčano je na planinama, u zapadnim krajevima i u Hercegovini.

Na Manjači, Bjelašnici, u Sarajevu i Bugojnu u 13.00 časova izmjerena su minus četiri stepena, u Krupi na Uni, Bihaću i Tuzli bila su minus tri stepena, a minus dva u Bijeljini, Banjaluci, Prijedoru, Novom Gradu, Srpcu, Јajcu, Gradačcu i Zenici.

U Doboju, Srebrenici i Zvorniku izmjeren je minus jedan stepen, na Kozari, u Višegradu, Foči, Šipovu i Drvaru nula stepeni, u Rudom, Ribniku i na Ivan-sedlu jedan, a u Kneževu i Mrkonjić Gradu dva stepena.

Na Han Pijesku i u Kalinoviku u 13.00 časova bilo je šest stepeni, sedam na Sokocu, osam u Gacku, Nevesinju i Livnu, 13 u Bileći i 16 u Trebinju i Mostaru.

Izvor: SRNA