Sa zgrade dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje još nije uklonjen bilbord, na kojem je nepismena čestitka gradonačelenika Obrena Petrovića.

Pravopisne greške izazivaju zgražavanje svakog ko je zavšio bar osnovnu školu, ali to nadležnima izgleda ne smeta.

Ko god da je autor čestitke vješto se krije iza gradske uprave i gradonačelnika, i narušava im ugled. Ne ograđuju se ni uprava ni gradonačelnik, štiteći tako autora ili nalogodavca ove pravopisne bruke.

Ni nakon dva dana iz gradske uprave nemaju odgovor na pitanje kako je bilbord sa pravopisnim greškama postavljen na instituciju kulture. Poručili su nam da imaju preča posla.

bilbord

Preča posla, očito je, imaju i brojni savjetnici u gradskoj upravi, čije visoke plate, ako ništa drugo, bar obavezuju da zaštite gradsku upravu od ovakvog skrnavljenja.

Postavljen u centru grada, bilbord svakodnevno vidi stotine građana. U blizini su osnovna i srednja škola pa se i profesori pitaju nije li im trud uzalud. Ko je postavio nepismen bilbord polemišu i građani Doboja.

Na bilbordu u skoro svim riječima gdje je potrebno malo, napisano je veliko slovo.

Grad kao institucija napisan je malim slovom, a gradonačelnik velikim, pa mnogi ovaj potez tumače kao pokušaj da se od gradonačelnika napravi institucija.

RTRS