U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti hladno i promjenjivo do pretežno oblačno, uz slab povremen snijeg u centralnom planinskom dijelu i na istoku, dok će na jugu biti sunčano uz jaku buru.

Dnevna temperatura vazduha biće od minus tri do tri, na jugu do sedam, u višim predelima od minus šest stepeni Celzijusovih.

Јutros je hladno sa mrazem u većini krajeva. Tokom dana biće promjenljivo oblačno uz sunčane intervale, a u centralnom planinskom pojasu i na istoku pretežno do potpuno oblačno uz mjestimično slab snijeg, koji će ponegdje provijavati do kraja dana. Uveče i u noći na petak sve hladnije uz jak mraz.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, na jugu zemlje umjerena do jaka bura, može biti i olujnih udara.

Temperatura u 8.00 časova: Čemerno minus devet, Han Pijesak minus osam, Kalinovik i Sokolac, minus šest, Banjaluka, Novi Grad, Klekovača, Kotor Varoš, Gacko, Krupa na Uni, Manjača i Kneževo minus pet, Mrkonjić Grad,
Srbac,
Krupa na Vrbasu i Istočno Sarajevo minus tri, Šipovo, Majevac, Ribnik minus dva, Bijeljina, Doboj, Foča, Rudo, Srebrenica i Trebinje minus jedan, Bileća, Zvornik, Višegrad i Gradiška nula stepeni Celzijusovih.

Visina snijega jutros u 7.00 časova: Kalinovik 15 centimetara, Han Pijesak
i Čemerno sedam, Kneževo i Sokolac četiri, Novi Grad tri, Mrkonjić Grad i Ribnik dva, Višegrad, Gacko, Rudo, Foča i Šipovo jedan centimetar snijega.

Izvor: SRNA/RTRS