Prijedorčani kojima nije smetalo sedam stepeni Celzijusa ispod nule novu 2017. godinu dočekali su na Malom trgu gdje su ih zabavljali lokalni sastavi “Fantastik bend” i “Tatu”, prenosi Srna
Gradska uprava sugrađanima koji su novogodišnju noć proveli na otvorenom obezbijedila je sendviče, čaj i kuvano vino besplatno, a u ponoć je priređen vatromet i pročitana čestitka gradonačelnika sugrađanima.

Gradonačelnik Milenko Đaković poželio je svim građanima Prijedora srećnu Novu 2017. godinu, da novogodišnji praznici prođu u miru i blagostanju, kao i da ih prate “dobro zdravlje i sreća, te mir u duši i u kući”.

“Nova godina je prilika da, želeći jedni drugima dobro, svi zajedno mislimo na svoju porodicu, komšije i naš ljepši Prijedor”, poručio je Đaković.

Centar javne bezbjednosti Prijedor nije imao većih intervencija u novogodišnjoj noći.

Služba hitne pomoći imala je 62 intervencije i 10 izlazaka na teren uobičajene patologije. Nije bilo povreda izazvanih pirotehnikom, a bila su tri-četiri alkoholisana pacijenta, što je, prema riječima dežurnog ljekara, znatno manje nego kada maturanti slave posljednji dan škole.

Prijedorski vatrogasci gasili su četiri požara u protekla 24 sata, i to tri na dimnjacima i jedan na kući u izgradnji u naselju Vrbice.

U porodilištu bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor u protekla 24 sata rođene su tri bebe, od kojih jedan iza ponoći, odnosno u novoj godini.

Dječaka je u 3.10 časova na svijet donijela Marija DŽenopoljac iz Novog Grada.

Većina Prijedorčana Novu godinu dočekala je u svojim domovima uz TV program u društvu porodice i prijatelja i uz bogatiju trpezu, a jedan broj njih u ugostiteljskim objektima kojima je juče i danas dozvoljeno neograničeno radno vrijeme.

Gradska uprava donijela je zaključke o radnom vremenu na području grada Prijedora za vrijeme praznika koji su dostupni na zvaničnoj starnici gradske uprave www.prijedorgrad.org.

SRNA