Ilderina Kajtezović (25), imigrantkinja porijeklom iz Bosne i Hercegovine, osuđena je na dvije do 20 godina zatvorske kazne zbog pronevjere nekoliko stotina hiljada dolara privatne kompanije iz Kentvuda.

Podsjećanja radi, Ilderina je optužena zajedno sa ocem Sakibom (46), a optužnica ih tereti za pronevjeru “tešku” 100.000 dolara u prevozničkoj kompaniji u Kentvudu, u saveznoj državi Mičigen.

Pronevjere su vršene tokom 2015. godine, a dvojac je optužen za krivotvorenje dokumentacije u transakcijama vrijednosti od čak 750.000 dolara. I dok je Ilderina priznala krivicu, presuda za oca se očekuje 14. februara, mada, kako prenose mediji, i za njega se očekuje osuđujuća presuda. Lokalni mediji navode da su Sakib i Ilderina Kajtezović prije 19 godina iz BiH došli u SAD. Ilderina je do jula 2015. godine radila kao pomoćni menadžer, a njen otac Sakib bio je vozač kamiona u oštećenoj kompaniji. Sakib je u početku radio kao samostalni prevoznik da bi se zatim zaposlio u “AA Transportation”, gdje je kasnije počela da radi i Ilderina.

NN