Predsjednik Opštinskog odbora SDP-a BiH u Srebrenici Hakija Meholjić izjavio je za Srnu da je neprihvatljivo da grupa odbornika iz srebreničkog SDA želi da krizu unutar te stranke prenese na rad lokalnog parlamenta.

On kaže da je sramotno da se politički sastanci održavaju u vjerskim objektima i da se vjerske zajednice “utapaju” u političke stranke, što se juče dogodilo u Srebrenici kada je izbila tuča u objektu Islamskog centra u kome je trebalo da se održi sastanak povjereništva SDA za ovu opštinu.

– Osuđujem svako nasilje, pa i jučerašnji događaj i incident koji su priredile pristalice SDA, kao i ulazak vjerskih službenika u politiku – istakao je Meholjić.

On smatra da je do ovih problema došlo zbog ličnih interesa pojedinaca iz SDA.

– Kriza u ovdašnjem SDA, smjena njenog predsjednika u Srebrenici Hamdije Fejzića i davanja ovlaštenja Sadiku Ahmetoviću je rezultat kompenzacije Bakira Izetbegovića da bi trojica poslanika te stranke ostala u skupštinskoj većini na nivou BiH – ocijenio je Meholjić.

Prema njegovim riječima, ta kriza se neće prenijeti na Skupštinu opštine i neće dovesti do poremećaja međunacionalnih odnosa u ovoj sredini.

– Pet odbornika SDA želi da blokira rad Skupštine opštine i zavađaju narod radi ostvarivanja vlastitih interesa. Oni ne brinu o odlasku stanovništva sa ovog prostora. Ne znaju da je 16 mladića prije nekoliko dana otišlo iz Srebrenice na rad u Slovačku jer ovdje ne vide perspektivu – upozorio je Meholjić.

Tvrdi da ne želi biti u vlasti sa petoro bošnjačkih odbornika iz SDA koji trenutno opstruišu rad Skupštine opštine.

– To su odmetnici i teški nacionalisti, da ne upotrebim i težu kvalifikaciju, i stidim se što sam pripadnik istog naroda – ističe Meholjić, naglašavajući da je sramota IZ da je predstavlja osoba kao što je Alija Tabaković.

Tabaković je vjerski službenik i predsjednik Medžlisa IZ u Srebrenici. Na posljednjim izborima kao kandidat SDA izabran je za opštinskog odbornika i sa još četiri odbornika iz SDA opstruiše rad Skupštine opštine.

Skupština opštine ima 21 odbornika od kojih 12 Srba i devet Bošnjaka. Skupštinsku većinu čini 10 srpskih odbornika i po dva odbornika iz SDA i SDP BiH.