U cilju što bolje pripreme za unutarstranačke izbore koji će se održati 17. juna, DNS je danas rasputio opštinski odbor u Prnjavoru i Brčkom, potvrdio je Marko Pavić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza, nakon Sjednice Predsjedništva ove partije.

“Smatramo da se u proteklim izborima u opštinskim odborima u Prnjavoru i Brčkom nisu dovoljno založili, a to su veliki gradovi gdje DNS mora imati veći broj glasova. Formirali smo povjereništva i očekujemo da oni provedu izbore i tako dobijemo jednu novu snagu u ova dva grada”, rekao je Pavić.

Istakao je da pripreme za unutarstranačke izbore teku prema planu te da u ovom mjesecu počinju izbori u mjesnim organizacijama DNS-a, a konstitutivna Skupština za izbor rukovodstva biće održana 17 juna.

Prema njegovim riječima, pioriteti DNS-a su ekonomska pitanja i očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Ekonomska pitanja i očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma moraju biti prioriteti i ostalim političkim partijama. Najveći dio Reformske agende sadrži ekonomska pitanja i iz ovog dokmenta je vidljivo šta bi trebalo da radimo”, rekao je Pavić.

Dodao je da je neophodno u BiH rješavati pitanja važna za život građana, a ne baviti se politikanstvom.

Na sjednici su razgovarali su i o odnosima unutar koalicije gdje se kako tvrdi Pavić, stanje znatno poboljšava a sve u cilju što bolje pripreme za opšte izbore 2018. godine.

“Težište aktivnosti koalicionih partnera je u rješavanju problema u privredi, javnim preduzećima, finansijskom sektoru i realizaciji zacrtanih programa. Situacija u Republici Srpskoj i BiH može biti promijenjena stvaranjem novih vrijednosti”, dodao je Pavić.

NN