Na “Večeri kulturnog stvaralaštva”, održanoj 10. februara 2017. godine , u prepunoj sali rekonstruisanog društvenog doma u Rakelićima ,  nastupili su učenici osnovnih škola „Branko Radičević“ Petrovo i “Petar Petrović Njegoš“ Busnovi , područnih odjeljenja Rakelići i Rakelića Lug , koji su se predstavili recitacijama, glumom , pjesmama i plesom.

U cjelovečernjem programu manifestacije, učestvovale su folklorne i pjevačke grupe KUD „Saničani“ , muška izvorna grupa „Borino jato“ , muzičari i narodni umjetnici.

Cilj manifestacije , koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Prijedora , je podsticanje i promovisanje rada kulturnih stvaralaca , svih generacija , uz oživljavanje i unaprijeđenje kulturnog života u prijedorskim selima , tokom zimskog perioda.  Zadatak manifestacije je da „vrati“ kulturne sadržaje u društvene domove , koji su , u proteklih desetak godina , u značajnom broju rekonstruisani.

Organizaciju manifestacije pomogli su njeni prijatelji : Tvornica keksa MIRA , članica KRAŠ grupe , „Autotransport Prijedor“ i medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“.

Naredno „Veče kulturnog stvaralaštva“ biće održano u petak 3.marta 2017. godine ,od 19 časova , u rekonstruisanom društvenom domu u Srednjoj Marićkoj.

prijedor24h