Ukoliko dođe do revizije tužbe protiv Srbije to će dovesti do snažne reakcije, izjavio je danas u Banjaluci predsjednik PDP-a Branislav Borenović. Predsjednik PDP-a najavio i mogućnost podnošenja krivične prijave

On je na konferenciji za novinare  rekao da je riječ o nelegalnoj i neinstitucionalnoj odluci Bakira Izetbegovića i drugih pojedinaca, zbog čega će oni snositi krivičnu odgovornost.

Borenović je naveo da će Mladen Ivanić i Savez za promjene zbog ovoga organizovati sastanak sa srpskim predstavnicima, a vjerovatno će tražiti i posebnu sjednicu NSRS.

On je napomenuo da je revizija tužbe velika zloupotreba prošlosti, emocija i dešavanja koja su iza nas.

“Ako to sada ne uradimo, to će se dešavati svake pola godine. Postavlja se da li mi možemo da budemo partneri”, rekao je danas Borenović i napomenuo da je jednostrana revizija štetna.

“Nema saglasnosti i podrške institucija unutar BiH. Spremni smo da potpišemo deklaraciju u kojoj ćemo se svi suzdržati od revizija tužbi i apelacija u narednih 6 godina, pa da vidimo onda ko je gdje, ko radi na napretku, a ko koči razvoj BiH i entiteta”, zaključio je Borenović.

RTRS