Od rano jutros u Drvaru prave filmske scene. Naoružani razbojnici su, odmah po otvaranju, upali u filijalu Intesa Sao Paolo banke i opljačkali za sada nepoznatu količinu novca.

Tri pljačkaša su naoružani pištoljima i mitraljezima, zaprijetili radnicima da im daju novac, a jednu od njih su udarili oružjem u glavu. Na lice mjesta ubrzo je stigla policija, i tada je počelo pravo opsadno stanje.

Čim su pljačkaši uzeli novac, stigla je policija. Počela je i razmjena vatre, u kojoj je ranjen jedan policajac.

Teško ranjeni policajac prevezen je u Livno, gdje mu je konstatovana povreda kičme, za koju je potrebna operacija. U drvarski Dom zdravlja zbrinute su i radnice banke, koje su pretrpjele šok i blaže tjelesne povrede.

Razbojnici su se automobilom marke audi, sa tablicama ukradenim u Livnu prije dva dana, uputili u pravcu Bosanskog Petrovca. Na samo dvadesetak minuta vožnje od mjesta zločina, zaustavili su automobil gdje su ga i zapalili, kako bi prikrili tragove.

Zatim su najvjerovatnije prešli u drugo auto i uputili se u za sada nepoznatom pravcu.

Zbog pljačke na noge se digao i specijalna policija MUP-a RS, a u potragu za pljačkašima se dao i helikopterski servis, jer se sumnja da su pobjegli na teritoriju RS.

“Tim antiterorističke jedinice odmah je upućen tamo na teren, koji da kažem graniči sa teritorijom na tom području u cilju pretraživanja terena, a istovremeno angažovali smo i jedinicu za podršku Mrkonjić grad, kriminalističku policiju i saobraćajnu policiju na tom području, koja aktivno pretražuje teren”, kaže Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

Policija vjeruje da je banku opljačkala organizovana kriminalna grupa, jer su tačno znali kada se banka otvara i kuda će bježati. Pretpostavljaju da nisu iz Drvara. Na lice mjesta izašli su i forenzičari i dežurni tužilac, a istraga je i dalje u toku.

ATV