U prepunoj sali rekonstruisanog društvenog doma uSrednjoj Marićkoj , u petak 3. marta , održano je „Veče kulturnog stvaralaštva”.

U programu manifestacije nastupili su učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Busnovi , područna odjeljenja:Srednja Marićka , Gornja Marićka i Krivaja , folkorni ansambl , orkestar , vokalni solista Maja Obradović i pjevačka grupa KUD „Omarska“  , izvorne grupe : „Maksimovići“ i „Borino jato“, krajišnici Milan i Danilo Popović ,muzičari i narodni umjetnici.

Gradonačelnik Prijedora , Milenko Đaković , obraćajući se brojnoj publici , podsjetio je na veliki značaj „zimskog kulturnog karavana“ za žitelje prijedorskih sela. „ Veče kulturnog stvaralaštva je prilika da se kulturni stvaraoci  predstave javnosti i da pokažu ono što znaju i umiju. Cilj manifestacije je upravo promovisanje i podsticanje rada kulturnih stvaralaca svih generacija , uz oživljavanje i unaprijeđenje kulturnog života u našim selima i vraćanje kulturnih sadržaja u brojne rekonstruisane društvene domove , kao i one u kojima postoje odgovorajući uslovi“.

Pokrovitelj „Večeri kulturnog stvaralaštva“ je Grad Prijedor , medijski pokrovitelj  IPC „Kozarski vjesnik“  a prijatelji manifestacije “Autotransport“ Prijedor i Tvornica keksa MIRA , članica KRAŠ grupe.

prijedor24h/Saša Goronja