U mjestu Lizoperci, na lokalnom putu kod Jablanice, noćas se dogodila saobraćajna nesreća nakon što je vozilo sletjelo u Jablaničko jezero, a nakon višečasovne akcije policije, vatrogasaca i ronilaca izvučeno je tijelo vozača.

Do nesreće je došlo iza ponoći kada je mladić, nakon što je odvezao djevojku, krenuo svojoj kući. Vraćajući se, iz još neutvrđenih razloga, izgubio je kontrolu nad vozilom i sletio je u jezero.

Navodno, spasioci ne vjeruju da je razlog nesreće brza vožnja, jer je put na tom dijelu širok.

Pretpostavlja se da je mladiću nešto drugo skrenulo pažnju, te da je zbog toga izgubio kontrolu nad automobiloml, dodaje “Faktor”.

Drami koja se noćas odvijala u Lizopercima svjedočio je i pripadnik Gorske službe spasavanja (GSS) u BiH Sabahudin Spahović, koji se na tom mjestu našao samo desetak minuta nakon nesreće.

– Po dolasku je vidio automobil u vodi, odnosno snop svjetla koji je izbijao iz vode. Vozač se survao niz padinu od oko 35 metara – rekao je Zdenko Marić iz GSS BiH.

Marić je ispričao da su svjetla na vozilu funkcionisala oko 15 minuta nakon nesreće, a onda su se ugasila.

– U to doba, u mrkloj noći, nije se moglo mnogo učiniti. Zbog slabe vidljivosti i velikog rizika nije bilo moguće roniti. Pregledan je teren niz koji je vozilo sletjelo, kako bi bili sigurni da vozač ili putnici nisu ispali iz automobila prilikom prevrtanja, ali niko nije pronađen – rekao je Marić.

Ovo kobno samoslijetanje je interventnim službama prijavljeno 15 minuta iza ponoći, a na mjesto događaja jutros su upućeni ronioci i dizalica.  Kako se pretpostavlja, pod vodom je vozilo “alfa romeo”, čiji je vlasnik nakon duge potrage pronađen.

faktor.ba/ATV