Iz jezera HE Višegrad u mjestu Međeđa danas je izvučeno tijelo Nedžada Efendića (54) iz Goražda, koji je svojim automobilom sletio u vodu, rekla je portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

“Policijska stanica Višegrad je juče oko 15.00 časova obaviještena da je u mjestu Međeđa kod Višegrada, na magistralnom putu Ustiprača-Višegrad u jezero hidroelektrane vozilom sletio Nedžad Efendić iz Goražda, koji je nestao prije dva do tri dana na području Višegrada”, rekla je Tešićeva.

Ona je navela da je njegova rodbina u mjestu Međeđa kod Višegrada uočila mrlje ulja u vodi, što je ukazivalo da je vozilo u jezeru, odnosno da se na tom mjestu dogodila saobraćajna nezgoda.

“Danas je iz jezera HE Višegrad izvučeno vozilo `mercedes` sa lešom, te utvrđeno da se radi o Nedžadu Efendiću iz Goražda. Tužilac je naložio obdukciju tijela, koja će biti izvršena danas, te vještačenje vozila”, rekla je Tešićeva.

Ona kaže da će tačan uzrok nesreće biti utvrđen kada se završi obdukcija tijela i vještačenje vozila.

Tijelo je iz jezera izvučeno uz pomoć ronilaca iz Banjaluke i jedinice Granične policije BiH iz Višegrada.

Srni je u područnoj jedinici Granične policije BiH u Višegradu potvrđeno da je u akciji izvlačenja tijela učestvovao pripadnik Granične policije BiH iz Višegrada sa čamcem.

Efendić je nestao u četvrtak, a pošto se u petak nije javio na posao u carinskoj ispostavi u Višegradu, za njim su tragale kolege, pripadnici policijske stanice i Granične službe.

Policija je pronašla registarsku tablicu njegovog automobila kod mosta u Međeđi, gdje je Efendić iz nepoznatih razloga sletio sa puta.

Efendić je bio šef carinskog referata na Graničnom prelazu Vardište kod Višegrada.

SRNA/Press