Povodom obilježavanja Dana policije – 4. aprila danas će u Crkvi Svete Trojice u Prijedoru biti služen parastos poginulim pripadnicima policije Republike Srpske, prenosi Srna
U zgradi Centra javne bezbjednosti Prijedor u 10.30 časova biće položeni vijenci na spomen-obilježje i minutom ćutanja odata počast pripadnicima policije MUP-a Republike Srpske CJB Prijedor koji su stradali u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Policijski službenici CJB Prijedor organizovali su juče taktičko-tehnički zbor na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru povodom Dana policije.

“Pripadnici Jedinice za podršku izveli su pokaznu vježbu kojom su građanima pokazali vještine i spremnost za obavljanje zadataka hapšenja opasnog lica i upotrebu sredstava sile prilikom hapšenja lica koje pruža aktivan otpor i odbija postupanje po naređenju”, saopšteno je iz ovog centra.

Građani su imali priliku da vide i službenu opremu, materijalno-tehnička sredstva, kao i službena vozila koja policijski službenici koriste prilikom izvršavanja redovnih i vanrednih poslova.

Osim građana, zboru su prisustvovali i učenici osnovnih škola i djeca predškolskog uzrasta, čiju je pažnju i interesovanje posebno privukla aktivnost izvođenja pokazne vježbe pripadnika Jedinice za podršku CJB Prijedor.

Foto arhiva