“Tradicija nas spaja”- naziv je radionice koja je okupila predstavnike mjesnih zajednica, vjerske službenike i mlade iz dobojskih mjesnih zajednica Grapska, Donja Grapska, Osječani i Kožuhe. Zaključeno je da je dijalog rješenje za sve probleme, a upravo zbog toga pojedini učesnici željeli su da na skupu razgovaraju i o nedavnim nesporazumima srpske i bošnjačke djece u školskom autobusu.

Iako se mislilo da je incident između srpske i bošnjačke djece u školskom autobusu završen slučaj, otac pretučenog dječaka Niko Kuzmanović ne misli tako. Njegov sin je tada, kako tvrdi, lakše povrijeđen, ali zamjerke ne upućuje djeci već njihovim roditeljima.

Kaže da mu nije namjera da diže tenzije niti produbljuje nesporazume, ali smatra da roditelji bošnjačke djece nisu smjeli dan kasnije da prepriječe put školskom autobusu.

– Situacija može da se izgladi, s tim da se kazne mještani koji su blokirali put. Јa nemam ništa protiv djece, imam tužbu koju nisam još predao, a razmišljam da li da je predam – kaže Kuzmanović.

RTRS