U Republici Srpskoj narednih dana očekuje se promjenjivo oblačno i sunčano vrijeme, sa slabom kišom mjestimično.

Dežurni sinoptičar u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Igor Kovačić izjavio je Srni da se sutra prije podne očekuje promjenljivo oblačno vrijeme, tokom dana sunčano, a popodne povećanje oblačnosti, uz najvišu temperaturu vazduha od 17 do 23 stepena Celzijusova.

“Poslije podne i uveče očekuje se povećanje oblačnosti na zapadu i sjeverozapadu, a u noći na nedjelju u tim predjelima mjestimična kiša i pljuskovi, dok će u ostalim predjelima biti suvo”, naveo je Kovačić.

Kovačić je rekao da se u nedjelju, 7. maja, očekuje pretežno oblačno, ponegdje sa kišom, koja će biti obilnija u istočnim i sjevernim podrujima, a najviša temperaturu vazduha biće od 13 do 18 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 8. maja, ujutro se očekuje oblačno s kišom, slabom i mjestimičnom na zapadu i sjeveru, a jačom na istoku. Najviša temperatura vazduha biće od šest do 11 stepeni Celzijusovih.

Kovačić je dodao da se u utorak ujutro očekuje oblačno i suvo vrijeme, jedino u centralnim područjima sa slabom kišom, a na višim planinama moguć je slab snijeg.

“Tokom dana očekuje se raslojavanje oblaka na sjeveru i jugu uz pojavu prvih sunčanih intervala”, rekao je Kovačić i dodao da će najviša temperatura vazduha biti od 10 do 15 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Srna/RTRS