Mirko Šarović, potpredsjednik SDS-a i jedan od najuticajnijih kadrova ove partije, ocjenjujući stanje na političkoj sceni u RS, otvoreno je najavio mogućnost koalicije SDS – PDP – NDP sa Demokratskim narodnim savezom Marka Pavića.

“Ako bi mi bilo dozvoljeno da razmišljam šire i slobodnije, u budućnosti, ali ne dalekoj, vidim realnim partnerstvo Saveza za promjene i DNS-a. To mi se čini prirodnim i moćnim, zar ne? Čak mu se i sada čini logičnim da sarađujemo u vezi s pitanjem sudbine Rudnika Ljubije. Već sutra bih sa gospodinom Pavićem otvorio razgovore o tome”, rekao je Šarović.

Na pitanje da li se situacija u SDS-u stabilizovala dolaskom Vukote Govedarice na čelo ove stranke, Šarović je dao odgovor koji će dodatno “podgrijati” višemjesečne spekulacije da će on biti kandidat za novog lidera partije.

“Po meni, stabilizacija tek slijedi, i tu ne mislim samo na organizaciono-kadrovsku stabilizaciju. Aktuelna vlast, iako je previše na sceni, neprekidno skoro 12 godina, neće pasti sama od sebe i samo jak SDS može doprinijeti da odu. Da li će građani u SDS-u prepoznati alternativu vlasti, da li će nam povjerovati da smo sposobni da donesemo prijeko potrebne društvene promjene, zavisi samo od nas”, smatra Šarović.

Kada je riječ o procesu ukrupnjavanja opozicije u RS, Šarović ga nije svrtsao među prioritete.

“Radije bih vidio proces ukrupnjavanja SDS-a, i mislim da bi moja stranka trebalo da ide u tom pravcu”, ocijenio je Šarović.

Nezavisne novine/ATV